måndag 13 april 2015

Hillary Clinton fokuserar mer på människorna än sig själv och det är ekonomin och den amerikanska medelklassen det handlar om. Bra start.
Förnuftigt att inte starta med ett jättejippo med sig själv som huvudperson. Det är  mer än ett och ett halvt år till presidentvalet. Clinton vill bli en "fighter"för vanliga amerikaner. Helt rätt att inleda kampanjen mjukt. Risken finns att folk hinner tröttna ändå, särskilt om det blir en Busch och en Clinton igen.

Nya moderaterna vill bli nya också om vinster i välfärden och göra upp med regeringen
De nya moderaterna vill förnya sig på välfärden. Dämpa privatiseringarna och tala mer om välfärdens innehåll och kvalitet. dn.se/nyheter. Vi behöver både "ordning och reda" i välfärden. M vill ha tilläggsdirektiv till regeringens utredning om vinster i välfärden för att dämpa vänsterns alltför tydliga inflytande. M vill vara med och påverka i opposition, inte bara skälla och gnälla. Centern bör hänga på eller, bättre, driva på. Låt Fp och Anna Starbrink köra nya privatiseringar av sjukhus.

Glad över att den nya taxilagen tycks stoppa ockerpriserna på taxiresor som skämt ut Sverige i hela världen
Det ser ut som den nya taxilagen där kunden har rätt till bindande pris har stoppat eller kraftigt minskat ockerpriserna. Det är verkligen på tiden. Men det gäller att hålla kollen och kontrollen.
För övrigt åker jag nu snart in till möte med pensionärsrådet i landstinget och info från  trafiklandstingsrådet Tamsons om försämrad trafik och höjda priser, liksom utbyggnaden av T-banan.


Inga kommentarer: