lördag 25 april 2015

Nej, upp göreslen om flyktingarna på Medelhavet räcker inte för att rädda liv och fördela flyktingmottagandet jämnare mellan medlemsländerna
Det var en uppgörelse,men det är inte tillräckligt. Långt ifrån. Det är för låga ambitioner och för kortsiktiga satsningar som EU kommit överens om. Man tredubblar insatsen för Triton, dvs räddningsinsatser från EU med pengar, men från en uselt lågnivå på 1 miljard euro till tre mdr euro.
Låt oss bara göra en liten jämförelse med  EU:s och IMF:s, räddningslån till Grekland på 240 mdr euro som förstår var och en....3 mdr för att rädda liv och 240 miljarder för en havererad valuta- och europolitik.
Nej det måste till mer, att kunna ansöka om asyl på plats, att finna legala vägar att komma in i EU, att fördela flyktingpolitiken efter befolkningsstorlek till medlemsländerna, som Merkel nu föreslår.


Viktig politisk dag med Fp:s riksmöte och det darriga läget för Fp och Björklund och Kd:s extra riksting med Ebba Bush Thor som väljs till ny partiledare
Alliansen håller på att stöpas om, eller Allianspartier kanske man ska säga. Men det är ju partierna och partiledningarna där som avgör vad det blir av Alliansen och hur den ska arbeta. Jag tror Björklund får svårt att  komma tillbaka. Han har gjort sitt. Han överlever den här tillställningen i dag eftersom det inte  finns någon tydlig efterträdare, men han överlever inte tre år till. Att bredda partiet är nödvändigt men det räcker inte.

Ebba Bush Thor kommer att lyfta Kd som ny fräsch partiledare, men hur blir det i längden?
En stark högerprofil? Kommer Kd:s medlemmar och väljare att acceptera det?
Roligt att vi går framåt i Centern och det är i hög grad Annies förtjänst. Fortsätt med den tydliga kritiken mot regeringen nu senast om solceller, säg Nej till Nato och satsa på nya frågor som Livsbalans och medborgartjänst.
Nu åker jag in på dag två med bolagsstyrelsefrågor i Gustavsberg. Dag ett var riktigt bra och det kommer dag två att bli också.

Inga kommentarer: