söndag 26 april 2015

KD -vågspel med Ebba. Det finns många frågetecken kring högerpolitik och det där med att alltid gå igenom rutan....
Visst var det show och hallelujastäming med lite amerikansk prägel när Enna Bush Thor valdes till partiledare i går, Utmanarna var knockade en och en. Kvar blir nu den siste utmanaren Jakob Forssmed som vice ordförande i partistyrelsen. Det kan bli en bra balans för han är mer mittenvänster.
Men EU-parlamentarikern Lars Adaktusson i partistyrelsen  drar också åt höger.
Människors självbestämmande, bekämpa ondskan bort med "likgiltighetens gråskala", ansvar, är fyra teman jag fångade upp lite speciellt för Ebba.

Hälften av väljarna befinner sig nog till höger.
Räknar du Mitten/höger får du nog ihop 75-80 procent. Här kan KD hämta folk från M, SD, Fp, C och kanske några mittensossar också, men dom vill absolut inte höra talas om höger. Nu är det högerflirt som gäller i starten och det kan nog sätta fart på allianspartierna.

Fp letar också efter vad som ska ta dem upp ur 4 procentsgropen.
Björklund har gjort sitt, tror jag och kommer inte att sitta över nästa val om det inte blir en mycket stark uppgång för Fp närmsta åren.Laga mat garanti i hemtjänsten låter gott men...oj. Försvaret har aldrig varit någon stort dragplåster, Äldreomsorgen är det men här ska Fp slåss med Kd.och det ska man göra om vårdnadsbidraget, föräldraförsäkringen, fler  pappamånader och aborterna också. Ledsen Fp men där tror jag Björklund drar det kortaste strået mot en nyvald fräsch Ebba Bush.

Centern ska inte förhålla sig alls. Vi ska fortsätta driva frihetsfrågorna, jobb, miljö, klimat, integration och livsbalans. Vi ska driva hård oppositionspolitik mot regeringen, både S och Mp.
För övrigt blir det ingen tennis så länge höften krånglar, men jag ska heja på Micke och Emma i stället och skriva lite svåra frågor till Hemmestakörens skogsvandring på Valborg.

Inga kommentarer: