torsdag 30 april 2015

Vintern rasat ut bland våra fjällar,
drivans blommor smälta ner och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommar´n här i purpur vågor,
guldbelagda azur skiftande,
ligga ängarne i dagens lågor
och i lunden dansa källorne

Ja, jag kommer, hälsen glada vindar,
ut till landet, ut till fåglarne,,,,

Ja så börjar bloggen i dag och så kommer det att låta i kväll när Hemmestakören kommer och firar Valborg på Backvägen 8 intill skogen och Hemmesta sjöäng. Vi tror det är kring 40-årsjubileum...

EU-flyktingarna. Det är liv som ska räddas inte murar som ska byggas upp.
Bra att EU-parlamentet ryter till mot  EU-toppmötets "skamliga" slutsatser, som Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk uttryckte det. Motsatsen är SD;s partigrupp i EU-parlamentet som föreslår att flyktingbåtarna ska tvingas tillbakaprecis som man gör i Australien. Humanitära visum, utökade kvotflyktingar, bindande flyktingkvoter, alla medlemsländer ska ta emot utifrån sin befolkningsstorlek, legala vägar att ta sig till Europa. Det är vad det handlar om. Sätt igång och sätt press. Är det något område där överstatliga beslut borde vara självklara så är det för att rädda liv.

M vill stoppa organiserat tiggeri, men var går gränsen för en enskild familj som flyr ensam och en enskild familj som flyr i grupp med andra och får hjälp".
Det är ingen enkel lagstiftning M försöker sig på. Vällovligt naturligtvis att försöka stoppa personer som tjänar pengar på flyktingar, precis som flyktingsmugglare, men gränsen.... Skarpare krav på medlemsländerna är prio ett, bra att kommunerna får stöd när folk kommit hit, men var går gränsen för organiserat tiggeri?
För övrigt har jag en vacker rödhake på baksidan av huset mot skogen som sitter där varje morgon och sjunger. Man blir så glad. Den kanske  vill vara med när Hemmestakören kommer....?
 

Inga kommentarer: