torsdag 23 april 2015

Medborgartjänst: "Frivilligt bättre än sosseplikt" står det på rubriken till en lite gnällig andraledare i DN i dag om Medborgartjänst.
Förslaget kommer från S-stämplade Arenagruppen med sossar då är det sosseplikt och inte bra..Så kan man enkelt sammanfatta andraledaren i DN i dag. Det finns en del tänkvärdheter skriver ledarskribenten, men lösningarna är tveksamma. Varför det? Frågar jag.Han vill satsa direkt på försvaret, krisinstitutionerna och de civila organisationerna. Fine, men sammanhållningen, gemenskapen,...Det behöver väl inte vara antingen eller, heller...?

Bra förslag från M om sänkt kapitalkrav för att starta bolag, höjt fribelopp för studenter att jobba och skattelättnader vid 64 år.
Det är bra förslag för att få fler företag, för att få fler studenter att jobba bredvid studierna,eller på sommarlovet. Det är bra förslag för att fler ska jobba som blir lite äldre. Fler jobb,mer skattepengar,bättre välfärd.Utmärkt. Det bör Centern stödja.

Idiotkorkat förslag att lägga skatt på förnybar el från sol och vind -och det ska vara från MP
Bra och kraftfull reaktion från Annie Lööf
Miljöpartiet bör byta namn. Hur kan man lägga ett förslag om skatt på förnybar el.från större anläggningar. Större? det är ju där den stora förnyelsen i mängd sker.Obegripligt. Centern kommer att vara emot, säger Annie. Självklart, säger jag.
Och det är inte heller roligt att se hur MP när det kommer svår kritik befriar språkrören från svåra mediafrågor och sänder  i det är fallet Lise Nordin,tämligen okänd, för att försvara dumheterna.Illa
För övrigt föreslår S nu ett ännu mer utökat samarbete med Nato i frågan om värdlandet. Ska vi verkligen ha stora Natoövningar inom vårt territorium. Hur rimmar det med den militära alliansfriheten?Inga kommentarer: