fredag 24 april 2015

EU-toppmötet om flyktingarna på Medelhavet: Bättre resultat ön väntat.Trefaldiga insatsen till sjöss med Triton. Tyskland lovar igen, EU:s ledartröja. Militära insatser är jag tveksam till. Ökad övervakning är bättre. Rädda liv ska vara högsta prioritet.
Man blir skrämd över att det hållit på så länge och att orden "Aldrig mer" inte har betytt något. Vi kan hoppas att kraven nu ökar och att rädda liv sätts främst.
Tycker Stefan Löfven har varit oklar men skärpt sig. Bra svenska förslagen om att rädda liv,att alla EU-länder ska ta emot flyktingar och att utreda lagliga vägar in i EU. Det sista borde inte behövs men...

Däremot sviker regeringen och Löfven sitt löfte om att erkänna folkmorden på armenier och assyrier för 100 år sedan där uppemot 1,5 miljoner mördades.
Det är ofattbart att inte Sverige erkänner dessa folkmord som det finns tusentals belägg för. Är det Turkiet man är rädd för?

Björklund vill vara kvar som partiledare till 2018. Han vill ta revansch. Fp-profileringen har inletts med försvaret och nu vill man avskaffa vårdnadsbidraget. Klarar Alliansen det?
Vi får räkna med mycket av Fp-profilering upp från 4-procentsspärren. Det är bara naturligt att partierna talar om vad man tycker och att blockpolitiken får vila...ordentligt..

Nya gnälledare om Medborgartjänst, nu i Expressen.
Ingenting är bra för utom att Ingvar Carlsson inte skriver på. Stolligheter, varför ska staten med hot om fängelse...förlorat tron på folkrörelserna, tvångsutbildning, orimligt dyrt, tiotals miljarder, allmän värnpliktsnostalgi, skrivbordsprodukt...
Om Expressen har rätt om allt elände om Medborgartjänst så hade vi ett sådant elände i Sverige under 100 år med värnplikten. 
För övrigt åker jag nu in till två heldagar med kommunen om styrning och ledning i kommunala bolag och utbildning av styrelseledamöter. Bra initiativ och själv sitter jag i styrelsen för Gustavsbergsbadet. Nu åker jag.


Inga kommentarer: