onsdag 1 april 2015

Iran och kärnvapnen: Det är naturligtvis värt att förlänga en förhandling någon dag om man hållit på i tio år och nu börjar närma sig någonting.
Så måste man se det. Det blev ingen uppgörelse senast vid midnatt i natt om att begränsa Irans anrikning av uran som ger möjlighet att framställa kärnvapen. Alla informationer tyder på att man är nära och då bryter man inte något som pågått i tio år. Då bryter man heller inte något som för två år sedan var hundratals tvistefrågor och som i dag är bara en handfull. Jag hoppas verkligen på en uppgörelse, men om det går att lita på Iran är en annan sak, Finns det ett avtal att hänvisa till och då kan motparten sätta hårt mot hårt.
Ett avtal med Iran är viktigt för att dämpa den oerhörda känslighet som i dag gäller kring Mellanöstern.

Energikommissionen är nu tillsatt i Sverige och Ibrahim Baylan ska ha beröm för att han kraftigt tonar ner kärnkraften.
"Det blir ingen ny kärnkraft åminstone inte det närmaste decenniet", säger Baylan och talar om för kärnkraftsindustrin att det inte är det man ska satsa på utan sol, vind och vågvatten.
Anna-Karin Hatt som innehade stolen före Baylan har också givit honom goda råd, som verkligen också är goda. "Lös de verklige problemen" Rikta fokus på frågor det är viktigt att komma samman kring. Så ska det låta från en förtroendevald politiker som vill nå framgång.Vackert Anna-Karin.
För övrigt har brorsan nu bokat biljetter till Dramaten med Sven-Bertil Taube på fredag och på lördag kommer Sonjas syster Zari och Olle ner och hälsar på. Trevlig Påsk.

Inga kommentarer: