söndag 19 april 2015

En bra, välbesökt och välorganiserad centerstämma med Stockholms läns distrikt i går i Upplands Väsby.
Ja, det måste vi ge godkänt på. Vår nye ombudsman Patrik Lundholm  ska ha all heder av att ha organiserat sin första stämma. som också var välbesökt med sådär 170 personer. Roligt också med bra debatter om vad distriktet ska göra och vad vi bör göra lokalt i kretsarna.
Också tillfreds över de tidvis riktigt fräna debatterna på mina motioner om Livsbalans och Medborgartjänst. Tror att båda frågorna kommer att leva vidare och återkomma i olika tappningar i centerrörelsen.

Bara att gratulera den nye ordföranden i distriktet. vår EU-parlamentariker Fredrick Federley.
Det är lite återträff för mig som för 20 år sedan, 1995 också valdes till båda uppdragen. Tufft men otroligt inspirerande.

Nej, nej det går inte att vara nöjd med EU:s flyktingpolitik, för mycket gränser och spärrar och för lite solidaritet och medmänsklighet.
EU:s flyktingpolitik har havererat, trots alla goda ambitioner. Cecillia Malmström gjorde vad hon kunde med satsningen på Mare Nostrum men trots detta inträffade Lampedusa. Nu har vi räddningsstyrkan Triton,som inte kunde hindra 400 döda häromdagen, men det är är mest gränskontroller EU håller på med. Räddningsbåtarna kommer från Italien och andra länder som får ta emot flyktingarna.  Varje medlemsland måste satsa mer, men det måste också hållas samman och det är EU:s ansvar, om man nu ska tala om en gemensam asyl och flyktingpolitik.
För övrigt lyser solen över Hemmesta och jag har just huggit lite ved  och lagt in i bastun och vid öppna spisen.Inga kommentarer: