fredag 3 april 2015

Så var det då långfredag och det ligger inga tidningar i brevlådan. Läser på nätet men det är inte riktigt samma sak, särskilt inte om man skriver blogg och vill stryka under eller notera saker i kanten på en papperstidning.
Funderar över tidningarnas framtid. Många tidningar har tvingats dra in personal, för nätet har tagit över informationen. Det kommer att fortsätta och de moderna telefonerna kommer att  mer och mer ta över det mesta av det vi i dag läser i tidningar. Nätet är ju också snabbare.

I Dagens Nyheter står ju gårdagens nyheter och på nätet står det som hände nu. Du blir uppdaterad mycket snabbare. Det man missar på nätet är naturligtvis alla de bra artiklar som inte bara handlar om nyheter som kolumner, kommentarer, insändare... men det går också att få om man prenumererar på tidnngarna digitalt.

Men det går aldrig att ersätta känslan av en "papperstidning med en plastapparat som man trycker på i handen eller på skrivbordet. Tidningar kommer att finnas kvar men med mer av långsiktigt kommenterande och kultur. Inte dåligt men annorlunda och det är väl inte konstigt, världen förändras ständigt och  läsvärden också...
För övrigt blir det Dramaten med broder Håkan och Eva i kväll med Sven-Bertil Taube som sjunger pappas visor. Sedan en god middag  på restaurang i närheten. Glad Påsk.

Inga kommentarer: