torsdag 28 maj 2015

Det händer mycket intressant nu så i dag blir det kort om mycket.

FIFA-korruptionen en tragisk historia som pågått alldeles för länge och nu måste få ett slut
Pengarna är illa nog men allvarligast tycker jag det är hur det uppfattas och påverkar alla miljoner ungdomar i hela världen som spelar fotboll, tjejer som killar. Vilken bild får de av vuxenvärlden?
Vad förmedlar vi till nästa generation? Kan dom så kan väl....

Cameron tänker folkomrösta om EU redan 2016. Han har redan påverkat positivt och EU-bygget kan stoppas upp.
De två stora EU-federalisterna, EU-kommissionens ordförande och Vice ordförande Jean-Claude Juncker och Frans Timmermans har redan minskat antalet EU-lagar. 2010 kom 316 nya lagförslag från EU, i år har hittills bara kommit 26...! Allt fler EU-kritiker sitter i parlamentet. Det går inte att vifta undan. Det här kan bli en välbehövlig rensningsprocess - Vad ska EU syssla med och inte? Ta bort det som är "inte". "Mer samarbete - mindre EU-stat" sa jag i min EU-kampanj.  Börjar jag få rätt...?

Bra för alla att skolan ger bättre stöd åt särskilt begåvade elever,
Det är bra både för dem, för alla andra elever och för samhället som helhet. Fem procent barn handlar det om, säger forskarna, som tycker skolan är tråkig och som vi inte tar hand om.Vad förlorar Sverige på det? Elle rättare. Vad kan inte Sverige vinna på att göra tvärtom. Jag hade ju själv samma problem i skolan...nja...ha, ha.

S-kongressen. Obegripligt, ja politiskt korkat att S tar bort flykting- och migrationsfrågan från kongressen. Hur dum ...
Jobben, visst, men vad är det folk pratar om...?

Sannfinländarnas partiledare Timo Soini blir utrikesminister i Finland
Skulle vi kunna tänka oss Jimmy Åkesson i den rollen....?

Utmärkt att Anders Gullander, Fp och vice kso, nu drar tillbaka förslaget om Förbifart Ekedel och vill ha en medborgardialog.
Utred alternativ till både Föbrifart Ekedel och Förbifart Hemmesta. Sådana finns om man vill.
För övrigt var jag till farbror doktorn, ortopeden Uffe Hylin på Sös i går och han tyckte nog att så där länge ska man inte gå omkring med höftproblem och kryckor. Lutar åt operation.
Inga kommentarer: