måndag 18 maj 2015

Hårda bud för S i Sifo och ju mer SD kritiseras ju mer går de framåt. Roligt och välförtjänt att Centern går framåt. 
Ja, det är telegramtexten av senaste Sifo-mätningen. Tyckte nästan synd om partisekreteraren Carin Jämtin i går i TV-rutan.  Hon förstår folks oro, säger hon....Och så kommer att vi nu att satsa på jobben och skolan. "Nu ska vi satsa på jo... Jag tror att huvudorsaken till nedgången är att man brutit tydliga vallöften som att inte ändra rotavdraget.
Annie Lööf och Centern har haft en mycket positiv period från årsskiftet och utnyttjat det labila läget i S och M. Framgången är välförtjänt men det skulle inte vara fel att ta upp några nya frågor som livsbalans och medborgartjänst...

Fruktansvärd tragig där IS drar fram. Min fråga: Vad är det IS vill? Vad vill man ha bort? Vad vill man uppnå? För vad låter man tusentals människor dö?
Ibland tvivlar jag på mig själv. När det gäller IS gör jag det.  Jag förstår inte vad man är ute efter annat än att döda så många som möjligt på så kort tid som möjligt och på så många ställen som möjligt. Avrättningar, halshuggningar, tortyr. I helgen dödades 300 personer när IS försökte erövra den historiska staden Palmyra i Syrien. Vad vill man?

Hög invandring är bra för svenska pensionärer dn.se
Invandringen till Sverige gör att vi lättare kan möta de demografiska utmaningarna med en alltmer åldrande befolkning. Får vi fler unga yrkesverksamma blir det lättare att klara av en ökande andel pensionärer.
Men jag ställer frågan varför EU ska komma med rekommendationer till till EU-ländernas regeringar om ur man ska lösa dessa frågor. Socialpolitik, skatter och pensioner är kärnan i det nationella beslutsfattandet, men ingen tycks reagera....
För övrigt ska jag nu till landstinget och möte med pensionärsrådet på Brommageriatriken. Alltid aktiva.

Inga kommentarer: