lördag 30 maj 2015

Ukraina: Nej, det är inte bra att försöka rensa ut det ryska arvet och Sovjeunionen i Ukrania. Det är åsikter vi ska fördöma. Historien kan inte gömmas undan.
Jag tycker inte det är någon bra ide, eller bra politik att förbjuda symboler från Ryssland eller sovjettiden och ännu sämre att det blir brottsligt. Det går inte att gömma historien.Man kan vilja glömma den och det är ok, men inte straffa de som vill minnas den, bara för "prylarna".
 
Ukrainas president Porosjenko skrev på den sk antikommunistlagen den 15 maj. Den förbjuder alla symboler under sovjettiden. Byggnader ska rivas, 55  städer och  hundratals gator ska döpas om..Nej, det är inget bra sätt att fördöma kommunismen, och nazismen. Det ska göras med argument.

Löfven höll ett mer engagerat tal än han gjort tidigare, men läget politiskt är mycket utsatt inte minst dagens Novus-siffror som är katastofalt dåliga för S.
Det har varit för många turer med MP och V, Löfven har inte haft någon klar linje, bara att lösa dagsproblem och löftesbrotten från valrörelsen har kostat S mycket.
Men det är inget fel med höga ambitioner. Det är som att satsa högt på roulette. Vinner man blir det rejält, men så blir det om man förlorar också.

Nytt var förslaget att stat,kommun och landsting ska kunna ställa krav i offentliga upphandlingar
att långtidsarbetslösa ska anställas om de sa få upphandlingen.. Det har prövats i Malmö med mindre lyckat resultat. Men kom med något bättre...

Sd stödjer S och V och stoppar höjningen av SL-kortet. På måndag presenteras Alliansens budgetförslag och nu vidtar förhandlingar med oppositionen.
För övrigt har vi nu huggit och sågat klart för vinterförråden till spisen och bastun. Känns härligt. Det är något gudomligt med skog. 

Inga kommentarer: