söndag 24 maj 2015

Måns Zelmerlöv; Välförtjänt och roligt seger i Eurovision Song Contest, och tyckte att det var helt rätt med Ryssland och Italien därefter, men hade gärna sett den italienska trion som tvåa.
Roligt är det och en välförtjänt seger var det och otroligt spännande. Måns höll ända in i mål. Nu måste Sverige leva upp till sin seger i nästa års tävlingsupplägg.

DN; en riktigt usel ledare om mer kärnkraft. Ja, en riktigt usel ledare av Sveriges största morgontidning som till 100 procent följer vad en enskild forskare säger och glömmer Three Mile Island, Tjernobyl, Fukushima,kärnavfallet och kärnvapenspridningen. Uselt var svaret.
Hur kan en stor dagstidning vara så otroligt dum och korkad att man bara rätt upp och ner följer vad en forskare säger, som dom aldrig hade hört talas om innan han fick skriva på DN Debatt i fredags.
Vi måste ha mer kärnkraft om vi inte ska bli beroende av fossil energi. Varför det? Har inte DN märkt hur mycket den förnybara energin, sol. vins bioenergi har ökat? Kan inte DN journalisterna  läsa? Kan de inte höra? En riktigt dålig följa John ledare, eller följa James....Erbarmligt, ynkligt och ömkligt.

En utmärkt artikel på DN debatt av Fredrick Federley(C) med tio förslag för ett mer öppet EU.
Ja, man ska säga det när det kommer. Och det kom i dag på DN Debatt. Tio bra förslag på ett mer öppet och demokratiskt EU. En offentlighetsprincip i EU, öppna debatter med EU-parlamentariker i riksdagen, öppna upp EU-nämnden, öka kommuners och landstings delaktighet, öka regeringrnas ansvar att informera om EU-förslag.
Ja, nu märker jag att det nästan blir lite för mycket beröm, men det är välförtjänt.
Inga kommentarer: