torsdag 21 maj 2015

Moderaterna och Lärarförbundet vill ha obligatorisk rektorsutbildning för förskolechefer och förstelärare även i förskolan.
Det går att läsa i dag på dn.se/debatt- Det ska också bli bättre övergång från förskola till skola.
Allt handlar om att förtydliga förskolans roll i utbildningskedjan. Och förslagen kommer den 21 maj då vi firar förskolans dag.

Och där står vår skolminister Gustav Fridolin som gärna vill tala om hur viktig skolan och han själv är och får inregistrera bakslag efter bakslag i riksdagen. Nej obligatoriskt gymnasium, nej till att gymnasium ska ge högskolebehörighet... Vem är skolminister?

Vi måste stå upp mot Rysslands Krim annekteringar och Ukraina övergrepp men jag är tveksam till om Nato-övningarna och Värdlandsavtalet är rätt medicin.
Visst, vi måste visa vårt motstånd mot Putins krigiska Ryssland, men är amerikanskt bombflyg och Nato-övningar under nästan två veckor på svensk mark rätt väg? Hur kan Miljöpartiet gå med på detta? Bara vänstern och Jonas säger ifrån. Provokation och konfrontation?

Och samtidigt diskuterar EU det östliga partnerskapet i Riga i kväll som ska stärka samarbetet mellan EU och sex länder i Östeuropa.
Det är ett svensk-polskt initiativ från 2008 och det är mycket positivt. Syftet är att demokratin och rättsstatens principer ska stärkas i länder som Ukraina,Vitryssland, Georgien och att länderna ska kunna bli EU-medlemmar Och det säger jag som var ordförande för Nej-sidan inför Sveriges folkomröstning om EU 1994. Men det är helt olika situationer.
För övrigt åker jag snart till Utö med landstingsgruppen och diskuterar budget och framtidsfrågor för sjukvård och kollektivtrafik  i dag och i morgon. SL-kortet t.ex?Inga kommentarer: