söndag 10 maj 2015

Putins Ryssland: Fredsdagen en 9 maj firas med en av världens största militärparader i Ryssland. Vad säger det?
Tragiskt men verkligt och det var rätt av 60-talet inbjudna regeringsföreträdare att inte komma dit.
Hur kan man fira en fred med mer militär, vapen, parader, missiler, tanks? Det kunde Putin och det beskriver precis hur Putins Ryssland ser ut i dag. Det var inte freden han ville fira, det var kriget som kan komma om ni inte lyssnar på mig, ni i väst, ni i USA, ni i Ukraina,,, Med en militär styrkedemonstration firar Putin freden. Man hör hur fel det låter. Och med generösa arrangemang vill han få folket med sig.

Cameron kommer naturligtvis att utnyttja sin seger till att driva igenom det som är svårast så fort som möjligt dn.se/världen. Folkomröstningen om EU.
Med den starka ställning Cameron nu har kan han få igenom det mesta. Bara några problem. En omförhandling av EU-medlemskapet är inte gjort i en handvändning. Är Camerons krav sådana att de kräver en fördragsändring handlar det om tio år,som det tog för att få igenom Lissabonfördraget. Det handlar också om vilka som ska rösta, hur frågan ska formuleras, och vad som händer vid ett Ja respektive Nej. Blir det ett Nej till EU, kommer kanske det valvinnande SNP i Skottland att också kräva utträde ur sin union med England.... En ny folkomröstning alltså. Men bra är det att frågan kommer upp så att den ständigt ökade EU-makten diskuteras och begränsas.

Och Jimmy Åkesson är tillbaka och får dukat bord från FP, KD och M om hårdare tag mot flyktingar och invandring.
Jag förstår att han skrattar och är glad efter sjukskrivningen.  Nu går FP, Kd och M  Åkesson och Sd till mötes med tillfälliga uppehållstillstånd. Sd driver delar av Alliansen framför sig. Han applåderar. Och blir det ett nyval....Vem vinner på det?
För övrigt var vi med Emma, Sara och Hanna på Siggesta i går och spelade golf . Sara ville lägga pussel helt själv när vi kom hem och lyckades också och slog mig i Memo hela tiden....
Inga kommentarer: