onsdag 13 maj 2015

Löfven får problem varje gång arbetslösheten diskuteras med löftet om Europas lägsta arbetslöshet 2020.
Han har visserligen försökt vara smart och sätta målet till efter nästa val så att inte han ska kunna kritiseras i valet 2018, men...Om inte arbetslösheten har närmat sig hans mål blir kritiken inte mindre.
Regeringen har fel politik,
Finanspolitiska rådet sågar nu regeringens mål. Regeringens egna experter säger samma sak. 30 000 fler arbetslösa ser det ut att bli de närmaste åren säger regeringens egna experter, som sågar regeringens politik. Regeringen själv räknar med att det är samma arbetslöshet 2019 som i dag.

Inte ens regeringen själv tror på sina mål, sa Annie Lööf i debatten i går mot arbetsmarknadsminister Ylva Johansson
Och det går alltså att läsa i regeringens eget underlagsmaterial. Minskningen av Rot-avdraget, minskar vitjobben och ökar svartjobben, Den höjda a-kassan ger 27.000 fler arbetslösa och den höjda arbetsgivaravgiften för unga gör det svårare att anställa.

Arbetslösheten bland unga minskade med 13 procent under Alliansens regeringstid, säger Annie Lööf 
på Ylva Johanssons kritik av Alliansens politik. Och under Alliansregeringen skapades 300 000 nya jobb och 200 000 nya företag
Staten fixar inga nya jobb, säger Annie Lööf. Det gör regelförändringar,sänkta kostnader att anställa och satsning på de små företagen.
För övrigt åker jag nu till Arlanda och håller Årsmöte med KOMPASS. Jag avgår som ordförande och Ann- Christin Frickner från Upplands- Väsby, som tagit fram en spårbilsstudie, är föreslagen som ny ordförande. Det kommer att bli bra. Jag kommer inte att sluta arbeta med frågan. Spårbilen kommer.

Inga kommentarer: