onsdag 27 maj 2015

Löfven problem 1:Vinster i välfärden håller på att bli en fars. Jonas kommer att få backa, vilken "utredning" som än görs. Rensa bort övervinster,skatteparadis och stärk kontrollen.
Det är en viktig fråga om välfärd, demokrati och handlar om mycket pengar. Nu föreslår Alliansen en ny utredning och får stöd av Sd. Och så kommer det att gå till i massor av frågor så länge regeringen sitter och den kommer aldrig att hålla en hel mandatperiod. Löfven får koncentrera sig på att åtminstone sitta lite längre som statsminister än Juholt satt som partiledare.... Vänsterdirektiven till regeringens utredning kommer aldrig att bli verklighet. Det finns inte riksdagsmajoritet för det.
Ta bort barnsjukdomarna i den privata välfärden, skriver dn.se/ledare.Just det.

Löfven problem 2: LO driver på för investeringar, kosta vad det vill- Magdalena Andersson och Löfven sitter i en rävsax.Vad säger kongressen om ngn vecka? dn.se/debatt
Det skriver fem socialdemokrater med ungdoms- och LO-anknytning i artikeln: regeringen måste föra en "offensiv ekonomisk politik".Har vi hört det förut? Klyftorna i landet måste minska, investeringar i infrastruktur, välfärd, innovationer, ja allt måste öka. Då minskar arbetslösheten.

 Riksbankens inflationsmål måste kompletteras med ett sysselsättningsmål.Och det tycker faktiskt jag också. Kanske kan också budgeten delas upp tydligare i en drifts- och en kapitalbudget. Det krävs ett skifte i den ekonomiska politiken, kan vi läsa. Men att riskera den ekonomiska stabiliteten.. med lån,lån? Vad säger Magdalena Andersson om att låna några hundra miljarder? Överskottsmål...?

Bra att SL:s vd Anders Lindström nu slutar. Det var naturligtvis helt omöjligt med någon annan lösning på Hongkongäventyret.
Det fanns inget val. Lindström har heller inte varit bra som Vd för SL, så det är ingen större förlust. En general som pekar med hela handen och inte klarat att ha balans i inkomster och utgifter,  Nu ska vi leta efter en ny Vd.
För övrigt ska jag nu snart in till Södersjukhuset och träffa en ortoped som ska tala om för mig om jag behöver opereras. Har gått fura månader med kryckor nu och kört sjukgymnastik, men...Inga kommentarer: