fredag 1 maj 2015

Så hör jag då finansminister Magdalena Andersson föreslå en bankskatt på första maj talet.
Hade bara ett halvt öra på radion, men är inte direkt överraskad. S ligger dåligt till med mängder av svikna vallöften och måste göra något för att få debatten att handla om annat. S har också usla opinionssiffror och att införa en bankskatt är väl närmast riskfritt för ett socialdemokratiskt skattehöjarparti. Men....det sa man inget om i valet och det finns inte med i någon vårbudget.

LO vill bygga sig bort från arbetslösheten men det börjar närma sig  bygg, bygg, bygg vad som helst, om det behövs eller inte är inte frågan utan om S kan få ner arbetslösheten. 
Nu tycker jag själv det är bra att satsa på infrastruktur som järnvägar men att sätta upp siffror som att en procent av BNP varje år ska gå till att bygga blir ju fel sätt att använda pengarna.Ska man inte börja med att se vad som behövs? Och där är det rätt att det behövs bostäder,75 000 om LO får som de vill.
I dag är det också billigt att bygga med den låga räntan. Men om man höjer skatten för bankerna så blir det ju dyrare att låna. Den ena S-handen gör en sak, den andra gör tvärtom....

Valet i Storbritannien blir en rysare. Labour med Ed Milliband säger nu Nej till samarbete med SNP, Scottish Nationalist Party och hur man då tänkt sig få ihop en regering...om. Ska man regera med UKIP, Storbritanniens Sverigedemokrater?
Motivet för uttalandet är dock inte svårt att förstå. SNP har ökat dramatiskt i opinionsmätningarna och är på väg att radera ut Labour på Skottland. Den 7 maj får vi se. Mitt tips är att Camerun sitter kvar.
Och det var en härlig vårfest i går hos oss med Hemmestakören på Valborgsmässoafton, balkongdrink, frågesportspromenad i vårskogen, sill och snaps och snapsvisor, vårsångerna, ner till Majbrasan på Sjöliden för de som ville, rostbiff och potatissallad, tänder brasan hemma, håller på till...kommer inte ihåg. 

Inga kommentarer: