måndag 11 maj 2015

Partiledardebatten: Romson och Batra kan inte vara glada men det kan Sjöstedt och Lööf. Och Åkesson är på banan igen.
Redan första minuten hade Jonas tagit ett grepp om debatten.. "Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men just nu saknar jag Fredrik Reinfeldt". Anna Kinberg Batra blev störd och kom lite ur fattningen av den träffande kritiken. I detta fall tror jag dessutom att AKB inte ville ge upp Reinfeldts "Öppna era hjärtan" utan är överkörd internt, och då blir det ju inget engagemang i svaret till Jonas. Vi satsar på integrationen...Men tillfälliga uppehållstillstånd ger otrygghet, det sämsta man kan mötas av när man är på flykt.
Ni pratar om tiggare på gatorna men nu börjar ni tigga om SD:s röster, sa Jonas. Svårt för Fp Kd och M att bemöta en sådan glasklar liknelse.

Annie behövde bara tala om att "Jag står upp för den politik vi gemensamt gick till val på". Rätt i sak, klart besked och skapar problem för de andra partierna som redan ändrat sig.
Annie var också tydlig om jobben. S politik med 28 miljarder i skattehöjningar leder till färre jobb och fler arbetslösa unga. Löfven svar att ni sänkte skatten med 148 miljarder ger ju en given replik "Varför höjer du inte de skatterna nu då?"
Annie vann också glasklart debatten mot Åsa Romson om kärnkraften och den obegripliga skatten på förnybart. Åsa Romson var närmast försvarslös mot Jonas om Vattenfall och brunkolet i Tyskland..
 Annie var bra också i bostadsdebatten om det gamla, tidigare utdömda, nu återkommande förslaget om bostadssubventioner från Löfven. Det driver bara upp bostadspriserna.

Jimmy Åkesson kom igen, men nu handlade det bara om invandrarfrågor.
Centern ska stå fast vid sin linje om permanenta uppehållstillstånd som också Annie gav besked om.

Decemberöverenskommelsen blev problem för Kinberg Batra med den interna M-diskussionen när Åkesson talade om en maktkartell.
För övrigt blir det nu Socialnämnd om en liten stund med diskussion om förebyggande insatser för barn och unga och uppföljning av budget. Anette Arebo och jag tar åter upp att vi måste göra något för att hjälpa EU-migranterna.

Inga kommentarer: