onsdag 6 maj 2015

Pacta sunt servanda - avtal ska hållas och Decemberöverenskommelsen, DÖ är ett avtal. Men hur länge DÖ håller i det politiska livet är en annan sak.
Att den kommer att brytas under mandatperioden är nog ett kraftigt understatement. Men uppgörelsen är tillkommen för att det ska gå att regera Sverige, utan Sveridedemokraterna. Den större partikonstellationen ska kunna regera och få igenom sin budget och den mindre ska lägga ner sina röster så att det blir möjligt.

Men håller den fyra år? Nej, det tror jag inte.
Och varför inte det? Redan gör media sammanställningar över vilka partier som kan tänkas samarbeta med Sd i olika frågor. Och det är bara 4 månader som gått av mandatperiodens 4 år. Det är klart att det kommer frågor där något Alliansparti och SD, kommer att samarbeta. Är det en budgetfråga spricker regeringen och vi får nyval. Är det en mindre känslig fråga finna många andra alternativ, men Löfven kan ändå tycka att DÖ är spräckt och då....ja nyval då också. Och Sd vill ju ha nyval, de går ju bara framåt.
Tråkigt att diskutera taktik och formalia i stället för innehåll och sakfrågor som kan stärka Sverige. DÖ gäller....tills.

Bra förslag i C-budgeten och det är satsning på småföretagen för fler jobb som gäller.
"Vägval för jobb och miljö" heter förslaget. Och det är i småföretagen både jobb och nya tankar om miljön växer fram. Jobbfixarpengar som stöd till arbetssökande och arbetsförmedlingarna begränsas.
Ett bonus.-malus system som gynnar miljövänligare bilar.Det här ska sedan in i höstbudgeten. Mycket roligare att diskutera är det också än DÖ.
För övrigt läser jag nu travar av handlingar inför Mälardalstinget i morgon i Nyköping för ett starkare regionalt samarbete i Mälardalen. Det blir tidiga bussen eftersom tåget går 06.58. Ha...

Inga kommentarer: