lördag 2 maj 2015

Inga braskande rubriker från Stefan Löfvens förstamajtal. Tre saker är viktigast för regeringen, säger Löfven jobb, jobb, jobb. Eller: prat.prat.prat.
Han säger ingenting om hur det ska gå till. Visst, besjälad av fler jobb och lägsta arbetslösheten i EU 2020, men ju oftare han säger det och ingenting händer så kommer fler och fler att säga prat,prat,prat.
Han tillsätter Innovationsråd, en nationell samling för "unga utanför", en nationell samordnare, uppsökande verksamhet för att få bättre kontroll på ungdomar utanför,bättre statistik.....Hur många jobb gav det här- ja det var samordnaren då - när han samtidigt höjer arbetsgivaravgiften för att anställa unga, just det unga. Fem sex prat som inte innehåller några konkreta förlag, och ett beslut som verkligen innehåller ett konkret förslag som gör det dyrare att anställa unga..

Och Thorwaldsson vill utöver S-budgeten ha 9 miljarder extra
om året för infrastruktur och bostäder och Magdalena Andersson säger Nej i sitt förstamajtal två timmar efter Thorwaldsson. Pratar de inte med varandra...eller är det kanske det man gör genom media. Trist att vara så negativ, men någonting fattas, både i upplägg och innehåll.

Och Nya KD-ledaren Ebba Bush Thor stjäl mediaplats från sossarna efter bara en vecka som partiledare och kritiserar Allianskollegan Folkpartiet för att vilja avskaffa vårdnadsbidraget.
Folkpartister är "liberaler som hamnat snett", säger hon på sin hemmaplan i Uppsala. Familjen var temat, inte uppseendeväckande alls, tvärtom mycket väntat. Och visst ska vårdnadsbidraget vara kvar. Det handlar om de första, viktigaste åren i barns liv och där ska naturligtvis föräldrarna bestämma var barnen ska vara och också kunna klara det ekonomiskt.Självklart. Allt handlar inte om dagis. Barn är ju olika, som föräldrar.....
För övrigt ska jag nu skriva lite mer på vad man kan kalla minnen, hågkomster, memoarer, inte för någon annan utan för mig själv. Det är faktiskt riktigt roligt med mentala återträffar. Vi får se vad det blir.
Inga kommentarer: