måndag 5 oktober 2015

Bra artikel om C-budgeten som underlättar kraftigt för mjölkbönderna av Emil Källström. ek pol talesperson och Martin Ådal, chefsekonom i dn.se/debatt .
Regeringen sänker dieselskatten med 100 miljoner, Centern sänker den med 300 miljoner i sin budget och vill ställa om så att bönderna ska bli oberoende av diesel som drivmedel. Den stora skillnaden är att Centern sänker skatterna på jobb och företagande med 29 miljarder medan regeringen höjer dem med lika mycket. Centern har också en skatteväxling med högre skatter på utsläpp, farliga kemikalier och förbränning av sopor. Det är skillnad, stor skillnad.

Centerns budget underlättar att anställa unga och flyktingar i de små företagen
Slopad arbetsgivaravgift för den först anställa i två år, bibehållna rut- och rotavdrag och jobbfixarpeng underlättar anställning av unga. Sänkningen av dieselskatten behåller också många jobb som annars skulle försvinna på landsbygden. Bra, bra.

Jag tycker Cameron ska förhandla fram ett nytt anslutningsavtal med återförande av makt från EU till Storbritannien som kan bli en föregångare till liknande avtal i andra länder, inklusive Sverige.
Nu hörs röster i Storbritannien och Camerons eget parti att man vet för lite hur förhandlingarna med EU går och därför ökar kraven på utträde med till och med majoritet för utträde i några undersökningar.

 Om EU-ledningen är förståndig så går man med på att inte diskriminera länder som inte är med i euron och på att återföra makt till medlemsländerna och sluta med förslag som stärker inriktningen mot EU-staten.
Samarbete ja- EU.stat Nej", då blir också Storbritannien kvar i samarbetet, vilket inte minst är viktigt för Sverige.
För övrigt har Centerrn nu en höstkampanj och vi kommer att finnas på busstationen  i Gustavberg i morgon mellan 7och 9 och dela ut lite material bl a om C-budgeten som presenteras i dag.

Inga kommentarer: