måndag 12 oktober 2015

Hade inte tillfälle att se partiledardebatten i går men har uppdaterat mig i dag. Vill först säga att det är mycket oklart vad Löfven vill.
Ska han behålla Mp i regeringen och även V som stödparti och samtidigt ha ett blocköverskridande samarbete med "Alliansen" i avgörande frågor. Det blir sju partier. Vad är det för form av samarbeta han då har tänkt sig? Är det en samarbetsregering med alla partier utom Sd? Och hur mycket kommer Sd då att växa till nästa val som då säkert blir ett nyval om ett halvår  eller så. Tycker för min del att regeringen ska bjuda in till ett samarbete om flyktingpolitiken. den i daga viktigaste frågan. Börja med det och känn av varandra.

Vill också ger Anders W Jonson en stjärna för att han står upp förd permanenta uppehållstillstånd och att han verkar var den som tydligast föreslagit ett blocköverskridande samarbete.
Det är ungefär så jag skrivit i första stycket ovan också. Börja med  samarbete om flyktingpolitiken och visa samarbete som parti.
Då tvingar vi också ut Sd på plan och synar deras förslag om de har några andra än 95 procents stopp för invandringen.

Turkiet kommer allt närmre en farlig situation med direkt konfrontation mellan Erdogan och regeringen och kurderna och HDP på andra sidan.
Det är verkligen provocerande av Erdogan att samtidigt som kurderna blåser av fientligheterna inför valet den 1 september så attackerar han dem med turkiska F-16 plan. Ovärdigt en president.
För övrigt var det en väldigt trevlig kväll i går med Broder Håkan och Eva med ,middag hos den och sedan till stadsteatern och såg Cabaré. Roligt. Nu blir det  pensionärsrådet på landstinget.Inga kommentarer: