fredag 16 oktober 2015

Trycket på AK Batra ökar internt att nu görs något efter DÖ-fallet. Hon har fått konkurrens från Ebba Bush Thor som vill framstå som Alliansledaren mot regeringen och Björklund har också höjt rösten.
Men Batra är kontrollerad, hon gör inga överilade utspel- Tvärtom, hon är så kontrollerad att inget spontant får komma utanför manus. Inget personligt, inget lite oväntat. Säg  nu inte bara att "jag vill vara tydlig med," en gång till... Ok, det är svårt läge, men...

I dag ska regeringen och Oppositionen ha ett första möte om flyktingkrisen. Bra. Det behövs ett blocköverskridande samarbete, som Ingvar Carlsson, säger i DN i dag dn.se/nyheter.

Centern bör välkomna detta och inte låta S och M ta kommandot. Jag skulle gärna se ett samarbete med nuvarande regering S, Mp och C, Fp.
Då måste Löfven lämna V och då får C och Fp tills vidare lämna Moderaterna som då får gå i opposition och lösa sina internproblem och kanske opponera tillsammans med SD... C och Fp bör ha lättare med varandra i dag när kärnkraften är på väg bort, ingen vill, ha euron och Nato kan läggas i malpåse.

Sverige är i ett svårt läge, Europa är det och världen är det.
Flyktingkrisen som bara börjat, krigen i Syrien, Irak, Afghanistan, Camerons krav på att ta tillbaka makt från EU och folkomrösta om saken gör inte läget lättare för EU, nu när fler länder ställer samma krav. Rysslands offensiv på egen hand i Syrien oroar också och det är kanske det allvarligaste problemet internationellt, som kan bli ännu svårare under en amerikansk presidentvalsperiod.
För övrigt var det en fint 80-årsjubileum vi firades på Slussen  med fackeltåg i går. Tragiskt att det ska rivas, men vi ger inte upp.

Inga kommentarer: