onsdag 14 oktober 2015

Lyssnar med ett öra på riksdagsdebatten och tycker mig höra en riktigt sansad ton som bådar gott för att få en gemensam blocköverskridande lösning på flyktingpolitiken med alla utom Sd.
Stefan Löfvens avslutning var bra men frågan är om det håller. "Enade som land står vi för styrkan i ett sammanhållet Sverige. Vem är vi?. Är det socialdemokraterna, eftersom det var hans anförande, eller menade han Sverige som land och att det nu är de gemensamma tagen som skapar ett sammanhållet Sverige. Jag hoppas han menar det senare.

Anders W Jonsson hade också en bra replik på Löfven om ungdomsjobben. Om man höjer kostnanderna för att anställa ungdomar med 24 miljarder, hur många nya anställda får man då?
Anders W fick inget svar, utan  Löfven tog i stället upp att det är utbildningen, kompetensen som är avgörande för om någon blir anställd. Visst, men står de emot varandra?

Ser nu öppningar också hos Miljöpartiet som i dn.se/nyheter säger att Mp är öppet för att förhandla om och till och med utöka rut till fler områden.
Alldeles utmärkt, inte minst för att kunna anställa flyktingar och andra personer med lägre utbildning.

Blir både f-nad och chockad över Moderaternas och kso Monica Petterssons uttalande i Nacka-Värmdö Posten i går. "Vi bygger inte sönder Värmdö....
Om man vill bygga tre motorvägar, Österleden, Förbifart Hemmesta och Förbifart Ekedel och bostäder runt dem för att betala byggena har man ju helt kört över Översiktsplanen som säger att bostäder ska byggas i centrumområdena. Gör om och gör rätt och följ fattade beslut.
För övrigt har nu Morris fått en infektionsspruta mot kattpest och kattsnuva, men verkar inte bry sig om det alls, Han springer i skogen med mig precis som vanligt.

Inga kommentarer: