tisdag 13 oktober 2015

Jag litar varken på Putin eller Erdogan och det som pågår nu med ryska bombningar som stärker Assad och turkiskt krig mot kurderna och HDP kan skapa en stor kris i mellanöstern.
Det är omöjligt att lita på Putin. Han sätter alltid egna privata och inrikespolitiska intressen före internationella stödinsatser. Han måste sluta bomba i Syrien eftersom han bara stödjer Assad med sina bombningar. Det är också vad EU nu inser och här måste EU visa tydligare och med utökade sanktioner att man menar allvar mot Ryssland, men inga militära insatser.

Erdogan försöker med alla medel krig, stopp för yttrandefrihet, övergrepp mot politiska partier som det prokurdiska HDP, vinna valet den 1 november, Han vill skapa en ny konstitution som gör honom till ännu mer diktator.
Låt inte det ske. Erdogan har erbjudit EU att stoppa att miljoner flyktingar som  finns i Turkiet i reser till Europa. För det vill han ha ersättning politiskt. Se upp så han inte lurar hela omvärlden,

Ska Löfven nu släppa kravet på permanenta uppehållstillstånd och införa tillfälliga tillstånd. Det skapar ju bara stor osäkerhet för flyktingar, men det är kanske det han vill?
Det är bra att han inbjuder till blocköverskridande samtal i flyktingfrågan, men vi måste också förstå hur folk känner sig som kommer hit och ska gå här flera år utan veta om de får stanna.

Nu är aktionsgruppen mot Förbifart Hemmesta skapad och det är redan stor aktitivtet och många som är med
Tre förslag. Utred förbättringar på Skärgådsvägen 274an. Pendelbådar från Hemmesta vägskäl och infartsparkering med bilservice i Hemmesta Centrum.
För övrigt ska jag nu åka till Värmdö djurklinik och ge Morris en spruta mot infektioner. Sedan ska han få ännu mer rostbiff,

Inga kommentarer: