torsdag 29 oktober 2015Det är inte bar produktion som orsakar kli matautsläpp, det gör också konsumtion och hittills har inte denna räknats in i ländernas utsläppsnivåer. Det bör ske, annars finns riks för ett misslyckande i Paris.
Jag deltog i klimatmötet i Köpenhamn 2009 som ordförande i KOMPASS, nätverket för spårbilar
Jag var främst med på förhandlingar och diskussioner om trafiken som står för en tredjedel av utsläppen av växthusgaser.
Köpenhamnsmötret blev ett misslyckande  främst fär att rika och fattiga länder inte kom överens t orsaken till utsläppen där frågan om konsumtion i i-länderna var en viktig orsak. Låt det nu inte bli en upprepning i Paris. Utsläpp från konsumtion måste börja räknas in för att ansvaret ska fördeöas mef rättvist mellan rika och fattiga länder. Rika konsumerar mycket mer. Börja nu.

Erdogan dikterar villkoren för valen i Turkiet med stormningar av oppositionens mediaföretag och arrestering av politiska motståndare i tidningar o andra media. Erdogan är en skam för Turkiet.
Och allt detta gör han för att vinna valet om någon vecka och skriva om grundlagen för atta öka hans makta. Ge honom inte den möjligheten.

Idéburna organisationer och civilsamhället är viktigt för välfärden. Samarbetet mellan kommunerna och de idéburnba organisationerna kan stärka sammanhållningen.
Roligt och positivt att läsa om Lasse Bryntessons framgångar i denna fråga med IOP i Sgtuna Offentliga Partnerskap.

Roligt också att läsa i Dagens Samhälle om förslag till Samhällsplikt från Ulf Lindelöw.
Det är samma tema och förslag som jag har haft uppe på Centerstämmorna i flera år men där kallat medborgarplikt. Nu kanske det kommer.
För övrigt ska jag nu in till Gustavsbergsteatern igen och gå på bio med Emma, Sara, Hanna och en kompis. Det är ju lediga veckan nu.Inga kommentarer: