torsdag 8 oktober 2015

Tyskland -Frankrike är det par som styr EU, eller det är Tyskland som styr och Hollande som gör paret....Merkel och Hollande i EU-parlamentet om flyktingpolitiken
Det är naturligtvis positivt att Tyskland och  Frankrike tar tag i flyktingfrågan. De ser ut att vara ganska överens och det gör det lättare naturligtvis att få igenom en gemensam medmänsklig linje.
Jag noterar att frågan om återvändande nu ser ut att vara överst på dagordningen. De som inte har asylskäl ska återvända hem, Det är en prioritering som naturligtvis hänger samman med den kritik som den senaste tiden riktats mot Merkel. Också här bör medmänsklighet tillämpas vid avvisningen.

Cameron har det stormigt om öronen inför folkomröstningen om ja eller nej till EU 2017.
Hans egna i tories vill ha svar på hur det går i förhandlingarna med EU-ledarna om återföring av makt från EU
Det är rätt av Cameron, och det vore verkligen bra om han lyckades och EU-ledarna inser att EU inte kan ta över hur mycket makt som helst utan att ha medlemsländerna och medborgarna med sig.Om fler länder ställer samma krav på översyn av sina anslutningsavtal är det bara positivt. Mer samarbete - Mindre Union.

Lite förvånad blir man över att det plötsligt växer fram nya kandidater till premiärminister och president, nyss i Storbritannien och nu med Bernie Sanders i USA.
Han drar stora massor på sina kampanjmöten och inleder alltid med "Kom med i den nya revolutionen". Det är långt till vänster för att vara USA och det är kvinnor och ungdomar han attraherar mest. Det är friskt. Vi får väl se om det håller...men intressant är det. dn.se/världen
Och nu blir det några visor jag ska skriva till Hemmestakören och Christers 70-årskalas. Roligt, roligt.Inga kommentarer: