lördag 17 oktober 2015

C och Fp kan gå ihop om ett blocköverskridande samarbete med regeringspartierna  S och Mp. V ingår ju inte i regeringen och M har för stora interna problem . Kd har egna syften och Sd är uteslutet.
Ja, det är telegramtexten för vad jag ser som en möjlighet som jag tycker C och Fp skall pröva. Vi börjar med ansvaret för landet. Det  är inte någon som riktigt tar det i dag. Ett samarbete av detta slag skulle visa att det finns partier som kan släppa på prestigen . Den första frågan ska vara en uppgörelse om flyktingpolitiken. Vill flera partier hänga på så ok , men dessa fyra ska förhandla. Inget fel med en breddad regering heller, men börja med sakfrågorna.

Kan C och Fp samarbeta? Mittensamarbetet är gammalt , personkemin är bra. Kärnkraften håller på att avveckla sig själv, inte ens  Carl B Hamilton talar om euron. Och lägg Nato i malpåse.
Konstigare än så är det inte. Säkerhetskraven och de ökade kostrnaderna för kärnkraften gör att den håller på att avveckla sig själv. Oskarshamn 1 och 2 ska fasas ut och detsamma gäller Ringhals 1 och 2. SOl, vind och bioenergi går bättre än någonsin. Fortsätt med det. C och Mp driver på.

Kommer S och Mp att acceptera C och Fp?
Jaa, det tror jag. Helt klart inser båda partierna regeringens svårigheter i dag. Löfven har en öppen hand. Mp och Fridolin har det också. Båda vill visa ansvar. V kan inte vara med i ett sådant samarbete men inget hindrar stöd därifrån. M säger nej till ett bredare S+M samarbete. Låt M fortsätta med det och lösa sina egna interna problem först efter DÖ-fallet. Kd och Ebba B T får fortsätta med att försöka ta sig över spärren. Opålitliga. Sd vill stoppa all invandring. Låt dem stå för det. C och Mp skulle stärka miljön. C och Fp skulle stärka en mittenkurs.

Annie har en stark roll, mycket starkare än AKB och EBT. Annie och Björklund känner varandra
Och Björklund vill upp om han ska överleva fram till 2018. Så, varför inte?
För övrigt tror jag svenska folket skulle hurra för friskheten, för ansvaret och för det lite oväntade.

Inga kommentarer: