onsdag 28 oktober 2015

Hemlighålla migrationsboenden? Låter som det är någon annan som får bestämma. Vad är öppenheten? Men det kanske är ett måste i dag som det ser ut.
Migrationsverket har beslutat att hemlighålla var nya flyktinganläggningar ska öppna. Det är inte svårt att förstå om man ser till de 12-14 bränder som varit de senaste månaderna. Flera kommuner har redan själva beslutat att hemlighålla var flyktingboenden ska öppna i kommunen. Det går naturligtvis inte i längden, men eftersom de flesta bränder har varit på framtida boenden så kanske bränderna kan minska om det inte kommer ut var boendena ska ligga.

Varför beställer Sd listor och info om nya boenden?
Både Jimmy Åkesson och Mattias Karlsson har suttit i etern på intervjuer när flyktingfrågorna diskuterats utan att ta chansen att meddela att Sd inte har något med bränderna att göra. Jag beskyller inte någon för något utan att ha fakta men gå ut och ta avstånd själva, det vore hedervärt och skulle rensa luften. I kväll kan vi se och höra någon av er på TV-nyheterna. dn.se/ledare

Jag förstår försvarsminister Hultqvists reaktion på falskinfo och motivet bakom regeringens beslut att granska falskinfo.
Om det kommer ett förfalskat brev som säger att Sverige lovar stödja kanonexport till Ukraina, så måste naturligtvis regering och myndigheter reagera.Tragiskt att det ska behövas hela "myndigheter" för en sådan verksamhet, men tyvärr ser det ut så i dag, säger Hultqvist, och han har rätt.

Starkt och rätt gjort av Stefan Bergström i Sundbyberg att bryta upp nuvarande S, V Kd koalitionen och rädda Kymlinge från exploatering och skapa en ny majoritet med M och Mp och bjuda in Kd och Fp för samtal
För övrigt blir det lite artiklar jag lovat skriva nu och sedan några telefonsamtal som ligger efter..

Inga kommentarer: