tisdag 27 oktober 2015

Ska verkligen propagandakrig vara nödvändiga i en öppen värld.Men så ser det ut. Ryssland satsar miljarder och det måste bemötas på något sätt.
Det är ett tragiskt konstaterande att ryska statskontrollerade media som Sputnik News satsat över 9 miljarder kronor med 1000 anställda på att sprida falsk propaganda mot länder i omvärlden. Spridning av positiv info om rysk politik till omvärlden och falsk propaganda till fiendeländer eller länder som Sverige och andra EU-länder där man tror sig kunna påverka opinionen.

Nu  har myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB fått riksdagens och regeringens uppdrag att möta denna falska information och påverkanskampanjerna mot Sverige
Tragiskt och illa naturligtvis att vi ska behöva hålla på med sådana här negativa och onödiga satsningar som kostar pengar för alla parter och skapar fientlighet ,osäkerhet och och otrygghet.
Och någon insyn blir det inte tal om eftersom det mesta är hemligt. Öppenheten stängs och demokratin undergrävs.

A K Batra har gjort en riktig tavla med sitt förslag att lagstifta om blockpolitik och Allianssammanhållning. Otroligt korkat, men...det kommer inte att bli något sådant.
Att ändra Riksdagsordningen, en av grundlagarna i Sverige, så att ett formellt regelverk skapas för den största koalitionen att regera och få igenom sin budget, är bara tok. För det första tar det jättelång tid med två rikdsagsbeslut med val emellan och då har nästan två mandatperioder gått...
För det andra låser det Sverige till blockpolitik och Allians för evigt med moderaterna som lika eviga vinnare.

Men S verkar redan ha mött inviten med ett Nej, enligt S:s gruppledare i riksdagen Thomas Eneroth. Glöm snabbt.
För övrigt är det ledig vecka för alla barn och nu blir det Emma, Sara och Hanna i dag och med bio på Gustavsbergsteatern., Inga kommentarer: