torsdag 15 oktober 2015

Det är många bud  nu i svensk politik och många i Alliansen. om vill ta ledartröjan. Ebba Bush Thors förslag i går om gemensam alliansbudget utan kontakter med övriga Alliansledare visar bara att hon inte är riktigt mogen.
Det kanske lyfter Kd en halv procent bland borgerliga väljare som vill se en tuffare borgerlighet men i längden skadar det förtroendet för henne. Reaktionen hos främst Batra och Björklund visar också att det inte var så lyckat. Oansvarigt var beskedet- Kan man lita på henne? Omogen eller helt enkelt inte kompetent?

Om en halvtimma öppnar AK Batra Moderaternas partistämma och då för vi höra mer om dagskursen. Intressant artikel av MUF-ordföranden Rasmus Törnblom om att tillfälliga uppehållstillstånd "löser inte krisen". dn.se/debatt.
Och där har han alldeles rätt. Dels ökar det bara integrationsproblemen och skapar frustration och osä kerhet hos flyktingar. Får jag förlängt eller inte? Vågar jag satsa på Sverige? Förs att inte tala om de som tvingas bort efter två och ett halvt år. Och det kostar också en massa pengar och en massa byråkrati att pröva uppehållstillstånden igen.

Glädjer mig också åt att Sverige knyter fastare band med denna gång Estland i försvarssamarbetet när Estlands försvarsminister Hannes Hanso är i Sverige.
Det är positivt och det visar också att det inte är några problem vare sig för Estland som Nato-medlem eller Sverige som alliansfri att sluta uppgörelser tillsammans. Sverige ska stödja försvaret av attacker mot Estlands datasystem och ge ekonomiskt bistånd till en estnisk ryskspråkig TV-kanal.
Lysande, i båda fallen för både Estland och Sverige, och kanske också Ryssland....
För övrigt ska jag nu bevsara Miljö- och Utvecklings frågor inför konferensen den 12-13 november.
Inga kommentarer: