lördag 24 oktober 2015

En bra uppgörelse om flykringpolitiken. Jag är inte glad åt allt, men det gäller nog alla bakom uppgörelsen mellan de sex partierna i riksdagen. Heder åt förhandlarna att det blev en uppgörelse.
Det är klart att jag inte tycker om TUT, tillfälliga uppehållstillstånd. Det skapar bara oro hos flyktingar och mer´byråkrati att ta upp ärendet en gång till. Men undantaget för barn och familjer är bra. Frågan blir då vilka blir kvar? Att Sverige vänder sig till EU för att få avlastning var en nyhet, men jag tror inte någon uppfattar oss som flyktingfientlig för det.. Höjda försörjningskrav vid invandring tror jag är lättare att acceptera om man gör jämförelsen med svenska förhållanden. Bra med tidiga insaser för språk, skola och jobb.

Ett av de bästa är rut-bidraget utvidgas till flyttfirmor och trädgårsarbe , enklare jobb som snabbt kan ge invandrare ett första jobb.

Den största vinsten är samarbetete mellan regering och opposition, bra relationer under förhandlingarna och att alla visat att de ära beredda att både ge och ta.
Därför är det fel att tala om vinnare och förlorare.Flyktingar och människor i nöd är vinnare och Sverige och svenska folket är det också. Att tala om vem som fick rätt och vem som fick fel, eller vem som fick ge upp minst och mest. leder också åt fel håll.

Löfven ska ha beröm som statsminister men det ska också de andra partierna ha. Jag har ingen svårighet att leva med att Vänstern och Sd står utanför. Olika åsikter ja, men när hela samhället står på spel måste alla ställa upp och det har man visat.

Hedrande också att Löfvens hantering av illdådet i Trollhättan får beröm av Anna Kinberg Batra. Det ät både rätt och befogat. 
I går var det en helafton med Stockholms Open med Sonja, Micke och Stoffe och nu blir det 70-årskalas med Christer på Ingarö Bara roligt,

Inga kommentarer: