fredag 2 oktober 2015

Farligt med Rysslands flygbombningar i Syrien. Risk för konflikt och risk för förlängning av kriget i Syrien.
Putin har mest egna inrikespolitiska eller ska vi,kalla det privata skäl för Rysslands bombningar i Syrien. Han måste stärka sin roll internt och detta är ett sätt  Ryssland skulle bomba IS-styrkor men nu ser det ut som man också bombat motståndare till Assad och civila och då är risken stor för konflikter med USA och övriga världen. Det kan bli riktigt allvarligt. Viktigt att dialogen USA-Ryssland fortsätter. Nu behövs diplomati.

Natodebatten har kommit igång och det i en tid då oron i världen ökar i Syrien och mellanöstern. Det är ja-sägarna som ska tala om varför Sverige ska ändra sig.
Natodebatten på kulturhuset i onsdags visade tydligt på skillnaderna för och emot. Vi har varit neutrala och alliansfria i 200 år och stått utanför krig. Det är ja.sidan som måste visa varför vi ska ändra oss. Spänningen har ökat, med Ryssland,Ukraina och Krim. Ett dålig argument. Spänningen ökade före både första och andra världskriget men vi stod fast vid alliansfriheten och undvek krig. Vad är det för skillnad mot i dag. Låt höra ja-sägare.

Viktigast inför Paris och klimatkonferensen är att alla, eller de flesta länder deltar. Bindande avtal vore bra men det är ingen katastrof med frivillighet
Indien vill inte ge några bindande besked, Kina vill de inte heller, två stora utsläppare. Men trycket både inifrån och från omvärlden kommer att bli stort mot de länder som inte  uppfyller sina löften.
Viktigt att så många länder som möjligt är med.
För övrigt ska vi snart åka in till staden och se filmen  "Så upp på jorden" som jag hoppas är lika bra som den förra "Såsom i himmelen", sen blir det en liten middag på stan med några vänner.
Inga kommentarer: