torsdag 22 oktober 2015

Se till att få en bred uppgörelse i flyktingförhandlingarna - helst alla 7 partier utom Sd. Då måste alla partier ställa upp och då får alla tumma lite på sin övertygelse, även Centern,
Vi måste få en gemensam, långsiktigt hållbar uppgörelse om flyktingpolitiken, Det kräver väljare och medborgare av oss partier nu när läget är så unikt. I morgonens nyheter talar Migrationsverket om 160 000 flyktingar detta år och 135 000 nästa år i sina prognoser.I går var det rekord med 1792 människor som sökte asyl. Det kräver kraftfull åtgärder och lika kraftfullt ansvar.

Jag tycker det vore illa med tillfälliga uppehållstillstånd, det ökar osäkerheten för flyktingarna och det kostar mer och kräver mer byråkrati att söka uppehållstillstånd flera gånger.
Jag kan däremot tänka mig tvång för alla kommuner att ta emot flyktingar efter storlek och övriga förutsättningar, men utan krav på sanktioner och böter. Det räcker bra om man blir uttittad av andra om man inte deltar solidariskt.

Putins stormaktsdrömmar kan skapa en världskris. FN är förlamat med Rysslands veto men EU och USA borde ta tag i frågan ock bjuda in de stridande i Syrien till en fredsförhandling.
Svårt men det är bättre än att Putin vill stärka krigsregimen och Assad och stoppa den blödande oppositionen,
Putins stormaktsdrömmar kan när som helst komma i konflikt med insatser från USA och andra länder för att stoppa Assad och då kan en världskris snabbt uppstå. Gör något nu.Sverige kanske? Margot Wallström? Eller varför inte Centern?
För övrigt ska jag  nu läsa handlingar till styrelsemötet med Gustavsbergsbadet.Inga kommentarer: