onsdag 2 november 2016

Bara att hålla med Margot Wallström i dn.se/nyheter i dag. Debatten i USA är farlig och frånstötande.
Margot Wallström har aldrig varit min favorit, men nu har hon en längre tid i Natofrågan, de pågående krigen och konflikterna i Syrien och Irak fått mig att hålla med henne i mycket. Detsamma gäller uttalandena i DN i dag. Det är en svart debatt. Att säga att man inte kommer att acceptera valresultatet, att tala om att valet är riggad är ju ett fruktansvärt underkännande av väljaren och demokratin som Trump gör sig skyldig till. Goodbye Trump.

Skulle du vilja se Donald Trump som den som har rätt att trycka på kärnvapenknappen?
Nej verkligen inte, Absolut inte. Farlig är det rätta ordet, Farlig för hela världen. Och i USA är det presidenten som är överbefälhavare och har den rätten. Det är dessutom en ensamrätt som presidenten har. Han behöver inte ha stöd av kongressen. Oj, oj.

Och nu kommer nya besked att FBI ska utreda Trumps kopplingar till Ryssland men inga kommentarer från FBI-chefen som när det gällde Clinton.
Det är för nära valdagen .säger han och därför inga kommentarer. Det sa han inte om Clintons mejl. Dubbelmoral, säger jag. En tragisk historia till i det frånstötande presidentvalet.

Kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson meddelar sin avgång och Värmdö går in i en ny period med ny kso och ny kommundirektör.
Monica har varit en "morsa"för kommunen som hållit i tyglarna, ibland hårt, men ofta också med lösare band där uppgifter delegerats till andra. Ibland kört på, men ofta också lyssnat på folkdjupet. Kritik, ja det får alla med sådana uppgifter. Men det har alltid gått att prata med Monica, även i en fråga där man själv varit,och är, hårt engagerad i en viss riktning....Tack Monica.Inga kommentarer: