lördag 26 november 2016

Oljan är inte på väg ut nu men den är på den vägen och det oroar oljestaterna i Opec.
Stater som nu möts i helgen för att försöka hålla uppe priset på oljan genom att minska produktionen.Det rör sig om ofantliga mängder dollar som påverkar hela världsutvecklingen. Världskonjunkturen framför allt i tillväxtländerna har sänkt oljepriset.

Den stora frågan är naturligtvis hur mycket den globala utvecklingen mot fossilfritt
och grön energi påverkar utvecklingen. och det gör den, men i långsam takt. Fler och fler investerare söker sig till gröna, alternativa energikällor. Om femtio år står oljan för lika mycket som solenergin i Sverige i,dag 0,1 procent.

Miljöpartiet är allvarligt ute. Alla gamla språkrör har åsikter. Det delar partiet när åtta av dem tycker att 4-gruppen måste få utrymme inom riksdagsgruppen
medan andra, som förra språkröret Peter Eriksson tycker att de ska  uteslutas om de inte återgår till riksdagen. Samtidigt säger Carl Schlyter att "de får gärna komma till mig" och diskutera och det pågår också en dialog i frågan. Då är det inte så smart att gå ut mitt i denna process och spä på motsättningarna.

Nu kommer också nya bud att Peter Eriksson
varit med och petat Åsa Romsson som språkrör för att sedan få posten som bostadsminister, Hur mycket löser sådana påståenden konflikten? Nej, visa lite självbehärskning nu Mp.
Inga kommentarer: