fredag 18 november 2016

Delmon Haffo kommer att få leva med sitt "Dra åt helvete din hora hela livet. Hur kan man? Hur tänkte han? Förstår han inte?
Frågorna radar upp sig hur en person som arbetar på M-kansliet med it-frågor inte själv begriper vilka risker  ett uttalande som hans för med sig. Haffo är dessutom  ordförande för moderaterna i Salem ,kf-ledamot och fullmäktigeledamot i Stockholms läns landsting. Han måste ju ha förstått att Annika Strandhälls uttalande, mot bakgrund av Trump, om att "avskaffa mäns rösträtt" var ett skämt. Dåligt eller skojigt spelar ingen roll. Att kommentera det på detta viset är...

Det här är inte vad som helst. Det kommer att förfölja Haffo hela livet och det kommer att förfölja moderaterna långt in i valrörelsen. Är det här en M-kultur?
Naturligtvis bra, och det var enda utvägen, att omedelbart sparka Haffo från sin tjänst på M-kansliet och han avgick också från alla sina politiska uppdrag. Men Youtube-inspelningen kommer att leva kvar i hundra år och det kommer definitivt att skada moderaterna. Vänta till nästa opinionsmätning. De skrattande pojkarna i bakgrunden när filmen spelas in visar på attityden, eller kulturen.

Och Löfven är ute direkt och talar om en kultur hos moderaterna. Det är naturligtvis tacksamt men jag skulle nog hålla igen lite - allt talar för sig själv.
Det är obegriplig smutskultur som vuxit fram där tonläget i USA-valet har visat vägen. Anna Kinberg Batra är ansvarig, säger Löfven? Hon har anställt honom, men det är Haffa som talat.

Inga kommentarer: