lördag 19 november 2016

Snabba åtgärder från moderaterna för att återställa ordningen och tala om "Det här är inte vår kultur". Men avtrycket finns där.
Sociala medier vulgariseras och moderaterna har legat i frontlinjen i den utvecklingen. Man ska gå hårt åt motståndare, hata, håna, hitta på, misstänkliggöra, missförstå. Märkligt att en sådan trend har satt sig så djupt i amerikanska presidentvalet och också i Sverige. Delmon Haffo är nu världsberömd, på några timmar, som han inte kommer att ha någon nytta av, tvärtom, kommer det att förfölja honom resten av livet. Han är ansvarig för sina ord, men M-ledningen och ytterst Anna Kinberg Batra är ansvarig för anställningen och därmed mentaliteten.

 Men räcker reaktionen. med några avskedaden till...M är nog glada åt att media skriver om "Storsläggan", men snacka om att bli granskade i framtiden...

ÖB: "Försvaret måste stärkas", Försvarsminister Peter Hultqvist: "Det är absolut nödvändigt att öka Sveriges militära förmåga." Gunnar Hökmark...
Så ser det ut i dn.se/nyheter och på andra ställen i tidningen i dag. Sveriges försvarsutgifter har minskat, medan oron i världen har ökat. Statsminister Stefan Löfven säger samma sak. En effekt av det amerikanska presidentvalet på Europa är " att försvarsutgifterna måste öka". Och i dag säger Gunnar Hökmark samma sak i samma tidning "Låna 35 miljarder för att snabbt rusta upp försvaret."
Där ska ett engångsbelopp på 3 miljarder per år kunna återföra material, förband, vapensystem för att rusta upp Sverige.

Jag vill ju hellre se nedrustning än upprustning, men i  dag måste vi se till verkligheten och om vi inte själva rustar upp blir trycket på Nato-medlemskap ständigt bara hårdare.
Det kan då till slut bli omöjligt att stå fast vid den militära alliansfriheten.

Inga kommentarer: