måndag 21 november 2016

Trump vänder upp och ner på världspolitiken och höger blir det, rejält åt höger.
Nu är 10-12 hökar utsedda av Trump till sin stab. Det är människor  mot invandring, mot islam, mot Obamacare, men för  mer militär upprustning gärna tillsammans med Ryssland, men där finns olika bilder. Man kan se vad Trump står för genom att se vilka som hejar på honom Det är Putin, al Assad, Marine le Pen och Erdogan. Inga demokrater precis.
Det viktigaste är.ministrarna, främst utrikes-.försvars- och ekonomiministrarna. Världen håller andan.

Sarkozy har förlorat primärvalet redan i första omgången. Nej han är inte populär. Liberalen och förre premiärministern F Fillon blir republikanernas kandidat. 
Och den stora frågan är hur klarar han sig mot Marine Le Pen som nu får en liberal motståndare som inte krigar på hennes planhalva.. Visst hoppas vi på Fillon, men det gjorde vi på Hillary Clinton också och le Pen är lite av samma typ av motståndare,så...

Nya Karolinska, NKS startade i går och nu hoppas vi att det inte händer något i inledningen som ytterligare förvärrar ryktet,
Men Alliansens landstingsråd förklarar på ett pedagogiskt sätt varför det ändå är en bra satsning. Men vi borde varit tydligare med att det skulle bli dyrare med alla tilläggsköp. sjukhuset är unikt. Det ska ge den allra bästa vården till de allra sjukaste. NKS är en del i framtidens hälso- och sjukvård där primärvården stärks,så gott som alla andra sjukhus förbättras, e-hälsan byggs ut, närakuterna stärks.
Personalen är engagerad och patienterna är nöjda ...efter första dagen.

Inga kommentarer: