måndag 14 november 2016

Trump backar lite på valbuden men inte på vilka personer som omger honom och det är allvarligare.
Det blir inte 11 miljoner papperslösa som utvisas Det blir 2-3 miljoner "kriminella" som deporteras. Det blir en mur mot Mexico men på vissa sträckor ett staket. Hillary Clinton ska inte sättas i fängelse. Trump backar. Men de han utser är värre än han själv. En beryktad klimatskeptiker, delvis finansierad av kolindistrin, får ansvaret för klimatpolitiken och utrikesministern ska  fullfölja Trumps löften i valet att USA ska erkänna Rysslands annektering av Krim och slopa sanktionerna mot Ryssland. Putin jublar. och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg varnar.

Och Marine Le Pen kan komma efter och bli president i Frankrike.
Ja, så var det ingen som sa för ett är sedan i USA, men det blev Trump i alla fall. Så kan det bli i Frankrike också. Ingen tror i dag, men... Hon var först ut att gratulera Trump till segern. Vi är meningsfränder, säger hon, folket mot eliten och nej till invandring och sedan Nej till EU, och sådana EU-motståndare vill jag inte se.

Och Mp fortsätter att "ladda om" med laddstolpar över hela landet och snabbare övergång till elbilar.
Och det blir inte dyrare för bilisterna eftersom bränslet bara kostar en tiondel av bensin och diesel.
Det ska kryddas och betalas med skatt på flygbränsle och tunga lastbilar. Och Isabella kommer säkert att synas och höras från Marrakesh i Marocko där Paris- avtalet nu ska konkretiseras. Bra satsning i ord än så länge, men...


Inga kommentarer: