söndag 6 november 2016

Bara att hålla med Peter Wolodarski i dn.se/sondagskronikan. USA blöder när misstron mot det etablerade systemet är så stor att en person som Trump kan ta sig så här långt.
En person som mer liknar Putin, Erdogan och Duerte. Jag har också lite svårt att förstå att man talar om skandalerna och det sänkta förtroendet samtidigt för Trump och Clinton, som om det skulle vara lika förkastliga. Visst, Clinton är inte ren men går det att jämföra med Trump. Nej, jag har svårt att se det. Att däremot båda kandidaterna, oavsett vem som vinner, kommer att få leva med misstron under presidenttiden, det tar jag för givet.

Trumps uttalanden om riggade val är kanske det allvarligaste och är direkta angrepp på demokratin.
Nu talar Trumpanhängarna om en "kriminell kartell" son Clinton är en del av. Medierna är på Clintons sida påstås det. Hon finansieras av globala intressenter som  "satt henne på tronen". Hon är en del av etablissemanget, komplotten och kampen mot Trump. Inget av detta går att kontrollera, ännu mindre bevisa men påstå kan man göra om det mesta och det är och har varit en central del av hela Trumps kampanj. Lögner, hitta på, provokationer, anklagelser som en del i en smutsig valkampanj.

Trumps anhängare talar nu om en konspiration mot Trump för Clinton
Den beskrivs som en global konspiration från etablissemanget mellan kapitalister, journalister och liberala politiker. Härs sägs Sverige ingå där SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna ska bidra med underlag till katastrofbilden. Teater, inga komedier, utan tragedier, och detta i en valrörelse i Amerikas Förenta Stater.
Goodbye Trump. I trust You Hillary.

Inga kommentarer: