fredag 25 november 2016

Mycket roligt med C-uppgången  i dagens DN/Ipsos, och välförtjänt vill jag säga. Vi har stabiliserat partiet, kärnväljarna känner igen oss och vi får nya. Inte minst Annies förtjänst.
Ja, det är roligt. Och extra roligt är att DN nuförtiden berömmer Centern och Annie som en viktig styrkefaktor. Vi har valt att hålla kursen i flyktingpolitiken och inte hoppat fram och tillbaka, Vi har ökat lite, men konsekvent i flera år. Det ger styrka och stabilitet. Vi är starkt i mitten och har kommit ut bra i miljöpolitiken, invandringen och inte minst sista tiden i regionfrågan där vi nått ut med decentraliseringen, som inte regeringen nappade på.

Jag tror M gjort ett stort misstag som närmat sig SD i tron att man ska ta SD:s väljare,
Tvärtom betyder det bara att SD stärks.
När folk ser att ett stort parti som Moderaterna i stort har samma inriktning på flyktingpolitiken som SD så röstar men hellre på det parti som har tydligast negativ profil, inte på andrafiolen. M förlorar bara Reinfelds väljare och stärker Jimmy Åkesson.

Och svårast har Miljöpartiet det vilket dagens artikel i dn.se/debatt visar. Åtta tidigare språkrör kritiserar dagens Mp-ledning hårt.
Det är inte vilka som helst som skriver dagens artikel. Det är Mp-grundare från 1981 som Eva Goes, Per Gahrton och Ralph Monö. Dagens språkrör  slår bara ifrån sig kritiken, man ser nederlag som framgångar,. De som värnar värderingar, partiprogram och kongressbeslut "anses vara motståndare".
Hårdare kan man inte uttrycka det. Fridolin är den som främst får ta kritiken. Vad blir nästa steg om inte något positivt händer?

Inga kommentarer: