söndag 13 november 2016

Så kommer Trumps reträtter, den första om Obamacare redan dagen efter valet.
Det var väntat. Det var ett måste. Alla vansinniga övertromp, sorry övertramp måste naturligtvis justeras och man får börja med ett i taget. Obamacarae ska nu finnas kvar åtminstone de populära delarna men ska sedan göras om till "billigare och bättre".Vad det är och hur det ska gå till det vet vi inte och det gör nog inte Trump heller. Detsamma med muren mot Mexico och att sätta specialåklagare på Clinton följt av fängelse. Trump, hans väljare och partiet får problem med varandra.

Men det får demokraterna också som nu måste finna en eller flera nya kandidater inför nästa presidentval.
Clinton har noga gjort sitt med två förlorade presidentval, ett mot Obama 2008 och nu detta mot Trump. Vicepresidentekandidaten Tim Kaine, är en kandidat, Michelle Obama en annan och Elisabeth Warren en tredje kandidat. Men det främste är nog Bernie Sanders. Clinton, 69 kan inte ställa upp. för hon har gjort sitt men Bernie Sanders kan, han är bara 75.

I Sverige håller Miljöpartiet på att hitta framtiden.
I förrgår bjöd man  in till blocköverskridande överläggningar med C och Fp om skatteväxling och även en mittenregering efter valet. I går skulle man "ro åt samma håll" och stoppa Carl Schlyter och de tre andra Mp-arna som lämnat riksdagsgruppens möten och bildat en egen mer "partitrogen" grupp. Det blir inte lätt. Jag känner Carl Schlyter efter fyra år i EU.parlamentet. En envis grön, som man inte flyttar på så lätt. Dessutom oerhört både kunnig och social med ett oerhört kontaktnät.


Inga kommentarer: