söndag 24 januari 2010

Bemanningsföretag - en opinionsmässig belastning
Jag tror nog att att bemanningsföretagen behövs. Det visar väl utvecklingen av flera nya företag. Men för Alliansen är det en negativ belastning att behöva höra att dom finns för att kringå las. Och metoden att avskeda från en arbetsplats och dagen eftger hyra in samma eller delar av samma arbetskraft på samma arbetsplats är verkligen utmanande ökar problemen.
Låt fack och arbetsgivare förhandla om uppsägningar utan lagstiftning, genom samråd,enligt den svenska modellen som har sitt ursprung i Saltsjöbadsavtalet från 1938. Konfliktfrågor kan då lösas direkt på arbetsplatsen.
Varför inte med ett nytt huvudavtal mellan fack och arbetsgivare som Svante Nycander skriver i sin skrift "Sist in först ut".

Oppositionen leder med tio procent
Det är bara en opinionsmätning, men kanske den som tillmäts störst tilltro, SvD/Sifo. Det skiljer 10,3 procent till oppositionens fördel. Det är bara fem procents övergång mellan blocken och mycket kan hända. Centern och kristdemokraterna måste få fram fler egna frågor och moderaterna och folkpartiet måste släppa fram sådana, även om de kan upplevas som provocerande. En parlamentarisk utredning om sjukförsäkringen, nya ägardirektiv till Vattenfall utan kärnkraft och kol, en samlad klimatpolitik inför Mexico City i höst, sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag och lika skatt för pensionärer och yrkesarbetande är några förslag.

För övrigt blev det en riktig sportdag med vanliga morgonträningen med skivstången, skidor någon halvmil, tennis med Micke och skidor på TV....

Inga kommentarer: