tisdag 5 januari 2010

Vårdnadsbidraget - ett led i valfriheten
Visst, det går lätt att kritisera vårdnadsbidraget - jämställdhet? missad arbetskontakt men det var centern som tog upp frågan och det var inte så länge sedan vi lämnade över den till kd. Vi har det i Värmdö kommun också även om det inte är så många familjer som utnyttjar det.
Om det är barnfamiljer i invandrartäta förorter som använder det, är inte det bra? De representerar ofta en annan kultur där det är naturligt att ta hand om barnen i hemmet. Så tyckte, som sagt centern också för inte så länge sedan. Barnen isoleras och förlorar i språk och sociala kontakter som försvårar arbetslivet - säger förståsigpåare.Var jag isolerad hemma? Var hela min generation det? Förlorade jag i språk och sociala kontakter för att det inte fanns något förskola när jag var liten? Gjorde hela min generation det?

S vill ha arbetslöhetsbidrag
Sven-Erik Österberg argumenterade i går på DN Debatt för socialdeemokraternas "lösning" på arbetslöshetsförsökringen. S vill sänka kosntnaden för a-kassan och höja ersättningen. Någon- staten - skattebetalarna skall stå för kostnaden. Hanne Kjöller har rätt i sin kritik i samma tidning i dag. Det är ingen försäkring. Det är ett arbetslöshetsbidrag. Bra att det blir klarlagt.

Det behövs fler utrikes födda i politiken
skriver vänsterns partisekreterare Anki Ahlsten i DN i dag. Rätt. Andelen utrikesfödda i riksdagen är hälften så stor som bland de röstberättigade - och andelen minskade 2006, jämfört med 2002. Det är inte bättre i kommuner och landsting. Nu kan inte allt vara fulländat.
Demokratin har sina brister. Hur är det med andelen pensionärer i riksdagen? Hur är det med andelen riktigt unga? Men det är ändå viktigt att sträva i riktningen att vi förtroendevalda skall avspegla samhället. Centern och kristdemokraterna saknar t.ex helt utrikesfödda riksdagsledamöter.... Det kan vi göra något åt genom att välja in Aphram Melki, egen företagare från Järfälla som nu står på tredje plats på riksdagslistan i Stockholms län.

För övrigt kommer Micke nu med Emma, Sara och Hanna och vi skall åka till Stoffe och Stina
inne på Kungsstensgatan och äta lite gott på trettondagsafton. Tervlig Helg....

Inga kommentarer: