tisdag 26 januari 2010

Debatten om sjukförsäkringen hårdnar
Ju mer konkret och detaljerad debatten om sjukförsäskringen blir desto svårare blir det för oppositionen att mörka. Redan nu kommer några revor i dagens dn.se/debatt .Oppositionens förslag kostar 3 mrdr mer och sjukersättningen sänks med överr 2000 kr i månaden för personer med stadigvarande helt nedsatt arbetsförmåga, om man skall tro F Reinfeldts och Christina Husmark Pehrssons artikel.
S nya stupstock på 58 år för ersättning till förtidspensionerade rimmar verkligen dåligt med kritiken på utförsäkringen. Precis som många av oss trott.
Såja, och mer trygghet, empati och känsla. Då vinner man också i trovärdighet. Halva budskapet är hur man säger det.

Säg nej till Frankrikes burkakrav
Närmast otroligt, men i Frankrike finns planer på att införa böter om man bär burka eller niqab på offentlig plats. Hur dum får man bli. Vi kritiserar ju muslimska länder som tvingar folk att bära burka och som får böter eller ännu strängare straff om de inte gör det....Logik eller tragik.

S om jämställdheten
Surt sa räven om rönnbären. Det är i alla fall vad socialdemokraternas jämställdhetspolitiske talesman visar på SvD Brännpunkt. Han hyllar förslagen på ena raden i artikeln , "skönt att moderaterna äntligen förstår vikten..."och talar i nästa mening om falsk marknadsföring.
Centern kan väl friska upp Lena Eks förslag för ett tag sedan och vara med i debatten....

För övrigt blir det i dag en rejäl röding från övre Vattensjön till middag med en öl till

Inga kommentarer: