fredag 29 januari 2010

Valvinden blåser friskt
Hela 10-procentsförsprånget är nästan utraderat på en enda opinionsunderökning. Inget vetenskapligt besked, men ändå..När oppositionen tvingas visa färg om försvarspolitik och sjukförsäkring blev det genast annorlunda. Skatterna, som DN påpekar i dag, visar väldigt tydliga skillnader. Sänkningar med 80 miljoner eller höjningar med 100 -var god välj. Också ytligt och förenklat - men just därför lätt att ta till sig.
Kd:s förslag om andrahandsuthyrning och sänkt skatt för pensisonärer tycker jag båda är väl värda att studera mer ingående. Bostäder och pensioner... två tunga frågor för s.

Förbjud bonusar säger Östros - Valflä(s)k
Östros har rätt principiellt. Bonusar är ett fördärv, eller snarare de oerhörda inkomster som bank- och företagsfolk kan tillskansa sig. Förbjud bonusar då, säger Östros. Låter enkelt, men då hittar man bara andra sätt att betala ut fårmåner, där högre lön ligger nära till, alltid motiverat med den internationella konkurrensen. Och att förbjuda höga löner, det kommer inte ens s att föreslå...

För övrigt är jag nu på väg till centerns gamla "Saltsjöbadskonferens" som nu kallas ledarkonferens och är på Johannesbergs slott utanför Gottröra på vägen till Norrtälje.
Stockholmsregionen och valrörelsen är naturligtvis temat.

1 kommentar:

Erik Rune sa...

Citerat från kommentar på Birger Schlaugs blogg:

"Hade inte Centern en stadig kille till, som var emot kärnkraften?

Hette han Lindkvist eller så? Hans eller nåt?

Var är han nu? Någon?"