torsdag 14 januari 2010

Solidaritet med Haiti
En fruktansvärd katastrof. Kanske 100 000 döda och 2-3 miljoner utan hem. Svårt för oss att förstå som gnäller över lite kalla vinterdagar.... FN,USA, EU, Sverige och frivilligorganisationer måste nu sätta till alla resurser för att rädda människor som överlevt från att drabbas av sjukdomar och svält. Biståndsminister Gunilla Carlsson borde kalla ihop en svensk krisgrupp omedelbart.

Google gör rätt mot Kina
Vi måste visa Kina att yttrandefrihet och en öppen debatt står över handel och affärer. Google borde ha ställt detta krav från början när man etablerade sig i Kina. Nu tvingas man se att Kina sensurera sajter och information som inte passar dem om t.ex mänsklsiga rättigheter. Google gör rätt som nu sätter stopp.

Skall centern backa i eurofrågan?
Det är ganska många uppförsbackar för centerpartiet med kärnkraften, pensionärerna, utförsäkringen, Vattenfall, vargjakten, Förbifart Stockholm, Lena EU som kommissionär? och nu euron. Skall centern backa i ytterligare en fråga? Visst, man kanske kan få några nya väljare, men hur många "gamla" genuina, medlemmar och väljare kommer vi att tappa, främst på landsbygden och bland de som tror på folkrörelsen?

Lång kvälls färd mot enighet om resursskolan i Värmdö
Det var en lång kvälls färd mot att anta ksau:s förslag till beslut om resursskolan. Där fanns ett enigt förslag om att tillsätta en parlamentarisk ledningsgrupp för utredningen som skall bestå av nio ledamöter med samma formella status. Det blev också beslutet efter ett otal turer runt omkring... Och det blev enigt, vilket är bra för barn och föräldrar som är berörda. Bra var också att efter centerns förslag understryka samarbetet mellan skola och socialtjänst och att det nuvarande avtalet med resursskolan förlängs till att gälla hela läsåret 2010/11. Trots turbulensen och de många ajourneringarna skall arbetet i själva sakfrågan nu kunna börja efter det att partierna valt sina representanter i utredningen på arbetsutskottet den 25 jan.

För övrigt bär det nu iväg till A5 möte med gruppledarna, Kommunledningsmöte (KLM) med förvaltningen, överförmyndarmöte och slutligen A11 med gruppledare och nämndordförande i lväll. Inga problem att få tiden att gå....

Inga kommentarer: