lördag 9 januari 2010Kärnkraftsindustrin medger misstag
Med facit i hand borde vi lagt till en viss marginal vid renoveringen av kärnkraftverken låter det nu från Vattenfall och OKG i Oskarshamn. Det kan man nog säga. DN talar om dålig tajmning i sin ledare och lägger tillföljande: "Men det visar även vad som väntar de kommande åren ifall planeringen för nya modernare kärnkraftverk skjuts på framtiden i all oändlighet på grund av politisk osäkerhet". Precis sådana argument är vad kärnkraftsindustrin vill höra och kanske planerat för....

Vattenfall satsar på vindkraft
Även om kol och kärnkraft är fel skall vattenfall ha ett erkännande för satsningen på vindkraft, nu senast utanför Storbritanniens kust i ett av världens största vindkraftparker. Men det är för sent för mig. Jag lämnade Vattenfall för ett bra tag sedan och får nu min el från vindkraftskooperativet O2. Se bara till att inte lägga någon extraskatt på detta...den opinionen skulle bli förödande för regeringen...

Svensk industri och svenska företag skall ligga i framkant i klimatarbetet
Och här finns många goda affärsmöjligheter både i Sveirge och inte minst för export. Det skriver två företrädare för Utrikespolitiska institutet på SvD Brännpunkt i dag. Sverige har här otroliga utvecklingsmöjligheter som vi skall dra nytta av och som är bra för världen.
Precis vad vi talade med statssekreterare Leif Zetterberg och hans medarbetare på näringsdepartementet om i går när det gällde modern miljövänlig transportteknik som light rail, elbilar och spårbilar. Här har SAAB, Volvo och Scania oerhörda möjligheter. Sätt i gång.

För övrigt är det min födelsedag, i dag, 68, oj,oj i världens vackraste vinterväder med snö, sol och 19 grader kallt. Har varit ute och kört en dryg halvtimme med skivstången i snön och sprungit en runda i skogen. Kör lite skidor om jag hinner före klalaset med familjen i kväll...ska bli roligt.
Så här lyder välkomstsnapsen
Välkommen till bords och till maten och supen
I Hemmesta blåser det torrt ner i strupen
Häll i och lyft upp och töm ur era glas
för så går det till
på mitt föls´dagskalas

Inga kommentarer: